V Banskom realizujú projekt odkanalizovania a vodovodnej siete

11.03.2006 Celý región

Banské 11. marca (TASR) - Obec Banské s vyše 1500 obyvateľmi bude do konca prvého polroka budúceho roka prvou obcou Vranovského okresu s kompletným napojením...
Banské 11. marca (TASR) - Obec Banské s vyše 1500 obyvateľmi bude do konca prvého polroka budúceho roka prvou obcou Vranovského okresu s kompletným napojením všetkých 260 domácností na verejný vodovod a kanalizáciu.

V podhorskej obci pokračujú v týchto dňoch v druhej etape výstavby 8,5-kilometrovej kanalizácie, ktorá je realizovaná vďaka projektu operačného programu Základná infraštruktúra v objeme vyše 49 miliónov korún. Súčasťou tejto etapy bude aj rozšírenie tamojšej čistiarne odpadových vôd.
\"Podstatnú časť, až 75 percent finančných prostriedkov poskytne Európsky fond regionálneho rozvoja, piatimi percentami prispeje štát a takmer 2,5 milióna korún uhradí obec z vlastnej kasy, resp. dofinancujeme ju prostredníctvom úveru, \" uviedol dnes pre TASR starosta obce Štefan Petruň. Dodal, že prvá etapa výstavby odkanalizovania, vodovodu a vodojemu s rozpočtovým nákladom vyše 23 milióna korún z prostriedkov Phare bola ukončená už vlani. Dotkla sa hlavne infraštruktúry v tamojšej rómskej osade s 550 obyvateľmi. Kompletný projekt by mal byť ukončený v júli 2007.
 

Vyberte región